| دورة التفريز من الالف للياء | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| |
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 4:26 am | |
| التفريز :-1- انقاذ فى الزيارات المفاجئة والغير متوقعه بس مش معنى كده اننا اعمل كام اكله واحطهم فى الفريزر للطوارىء وان محصلتش الزيارات الغير متوقعه اننا افضل سيباه فى الفريزرلألألألأ غلط والصح انك قبل ما يوصل لمرحله انه يفقد طعمه وقيمته اطلعه واطبخه لاسرتى وبعدين اعمل غيره طازه 2- اذا كانت الأصناف اللى عايزة اجمدها فى الفريزر اصناف موسمية بمعنى ان النوع ده له وقت معين فى السنه وبعدين بيختفى واسرتى بتحبه 3- اذا كانت عندى ظروف تمنعنى انى اطبخ يوميا او حتى كام يوم فى الاسبوع بسبب عملك خارج البيت او بسبب مرض أواجهاد 4- اذا كنا فى وقت معين بيتطلب اننا نقوم فيه بعزايم مثل شهر رمضان ولكن الوقت بيكون محسوب علينا للاستفاده فيه بالعباده عن المطبخ التفريز حتلاقيه مالى المنتديات بس المهم انك قبل ماتفرزى تفهمى ايوه تفهمى علشان تبقى تفرزى بعد كده من غير ماتسئلى دورتنا يوميه ان شاءالله بدون اى شروط خااالص فقط ضعى شعار الدورة فى توقيعك وشاركى معانا سواء بالمعرفه او بالسؤال واحيانا حسئل سؤال واخليكم تجاوبوا عليه واللى متعرفش مش مهم تقول اللى ييجى على بالها يمكن يطلع صح يمكن نستفيد احنا منه وفى اخر الدورة حنوزع شعارات هديه للمشاركات الاكتر نشاط وبرضه للمشتركات اللى حيقولوا انهم استفادوا من الدورة حتى ولو مكنش عندها معلومات مسبقه لكن هى اللى اكتسبت من الدورة معلومات اترككم النهارده لحد ما تضعوا الشعار فى توقيعاتكم ولنا عوده ان شاءالله | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| |
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 4:34 am | |
| ثانيا. هل كل الطعام يتفع يتجمد ؟؟ حنشوف
· اللحمه النيه و اللحمه المطهيه ..ايوة صالحه للتجميد وبتحتفظ بجودتها وبطعمها
· الخضار المطهى .............ايوة صالح للتجميد
· المحبوزات .......ايوه صالحه للتجميد
لكن .......الحاجات اللى مبنفضلش نجمدها مبنفضلش ليه ؟؟؟؟؟
· خضار السلطة زى الخيار والخس والجرجير والبقدونس والطماطم كلها لاتصلح للتجميد لانها بتذبل وبتفقد سوائلها وشكلها الطازج لما بيذوب الثلج عنها
· بعض الفواكه زى الموز والبطيخ والشمام والفراوله تفقد شكلها وصلابتها وبتتسرب سوائلها ايضا
· البيض المسلوق جامد لايصلح للتجميد لأن بياض البيض بيكون كالأسفنج ويتغير طعمه
· صلصه المايونيز لا تصلح للتجميد لان مكوناتها تنفصل عند اذابه الثلج
· التورتة والجاتوة والفطائر المحشوه بالكستردة والمجمله بالكريم شانتى
· الذبادى والكريم شانتى لاتصلح للتجميد لان مكواناتها تنفصل الا اذا كانت مختلطه بمواد اخرى كا لأيس كريم ِ ِ | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 4:37 am | |
| (3) ايه هى الادوات المناسبه لتغليف وحفظ الاطعمه بالتجميد؟؟
1- الاكياس البلاستيك النظيفه السميكة بمختلف الاحجام
2-الاطباق البايركس والطواجن الفخار وهى مأمونه لحفظ الاطعمه كالمكرونة بالبشاميل والكانيلونى والخضر بالصلصة ، ويمكن اعادة تسخينها بالطعام المجمد
3- العلب البلاستيك المختلفه الاحجام والاطباق البلاستيك والكرتون القوى والفويل
4- من الممكن استعمال الكزرولة والاوانى المستعمله يوميا حتى يتجمد الطعام بها ....ازاااى ؟؟؟
انك تبطنى الكزروله الاول بالفويل وبعدين تحطى الطعام المطلوب تجميده زى المحشى والخضر المطهيه ثم نضعها فى الفريزر لحد ما يتجمد الطعام ثم ناخد الطعام بعد ما اتجمد زى ماهو بالفويل حيكون كده الطعام أخد شكل الاناء اللى اتحط فيه ثم نضعه داخل كيس بلاستيك ويقفل جيدا ويوضع فى الفريزر حتى لايشغل مكانا كبيرا
... وعند الحاجة ينزع الفويل ويعاد وضع الطعام فى الاناء الذى وضع فيه قبل التجميد لاعاده تسخينه او طهيه
طيب ازاى نقفل العبوات ؟؟؟؟
لالالالابد من اخراج الهواء بقدر الامكان قبل التجميد وهى طريقه سهله اذا كان المستعمل كيس بلاستبك ...ازاى ؟؟؟
يملأ الكيس الى 3/4 ة بالطعام المطلوب تجميده كالخضر مثلا
ويوضع على المنضده ويضغط على الكيس فى اتجاه الفتحه
لاخراج الهواء بقدر الامكان ثم يقفل جيدا ( بتسخين نصل سكين ويمرر على الحواف مع الضغط عليها فتلتصق ببعضها
· اما فى حالى العلب والاوانى فلا يمكن اخراج الهواء الذى يعمل على تغير اللون ولذلك يجب ان :
يملأ الاناء الى 3/4 ة ويغطى سطحه بالفويل او ورق ذبد قبل قفله او وضعه داخل كيس بلاستيك يعنى لازم تغطيه الاول وبعدين تفغليه وبعدين تحطيه فى كيس حتى لا تتأكسد المحتويات بفعل الاكسجين ويتغير لون الطعام وشكله ويجف سطحه (4) طيب هل من الضرورى ان نذيب الثلج ونفك التجمد قبل استخدام الطعام ؟؟ ولا ممكن نسويه على طول وهو متجمد يعنى من الفريزر للفرن على طول ؟؟؟فى معظم الحالات ....نعم ...... يفضل اننا نذوب الثلج قبل طهيها وبالأخص المقاطع الكبيرة من اللحمة التى تنضج من الخارج ويبقى داخلها نيئا باردا ....ولكن بمجرد اذابه الثلج يجب ان تطهى مباشرة حتى لاتتعرض للفسادوايضا فى الانواع التى تغلف بالبيض والبقسماط (البانية) او الدجاج المخلى او الحمام فيجب صهر الثلج قبل طهيها لاعاده غسلها مره اخرى من بقايا الدم وميكروب السلمونيلا (وهو نوع من البكتريا السامه ) التى توجد غالبا فى الدجاجاما الأطعمه التى لاتحتاج الى اذابه الثلج قبل طهيها:-الخضر المجمده كالبسله والفاصوليا الخضراء وغيرهاالخضر المطهيه بصلصه الطماطم وطواجن الخضارانواع الحساء (الشوربة - المرقة)شرائح اللحم (البفتيك )كباب الحله (القطع)اللحم المفرى للعصاج اما التى توضع فى الفرن.....فيجب ان تصهر نوعا حتى لا ينكسر البايركس وحتى لا تأخذ وقتا طويلا قد يؤدى الى احتراق السطح وجفافه طيب ازاى نسوى الخضار المجمد ؟يجب ان نضع الخضر على نار هادئة لاعاده تسخينها او طهيها وهى فى الحاله المجمدة مع اعطاء الوقت الكافى حتى تصل الحرارة الى داخلها مع تقليبها باحتراس بعد ذوبان الثلج. (يعنى بتحطيها على نار هادية لتسخينها الاول علشان متغليش بسرعه وبيكون التلج لسه فى اجزاء منها ) | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| |
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 4:40 am | |
| 6 طهى اللحوم المجمدة اولا :- يجب طهى اللحوم مباشرة بعد ما التلج يسيح على طول حتى لا تتعرض للفساد وحتى لاتفقد جزء كبير من بروتيناتها وقيمتها الغذائيةثانيآ :- قد تطهى وهى مجمدة وهو الافضل وخاصه الستيك والبفتيك وكباب الحله والعصاج والتامة التجهيز زى الفراخ البانية او البفتيك البانية ( الجاهزة بالبيض والبقسماط )بنضعها فى المقلاية على نار هادية لحد ما يزوب الثلج وبعدين تكملى تحميرها عادى او تشويها عادى معلومة مهمة :- اذا اضطريتى انك تطهى اللحمة المجمدة ومعندكيش وقت تتركيها تفك تعملى ايه ؟؟؟؟؟طلعى اللحمة من الكيس وهى مجمده واغسليها وهى مجمدة وبعدين ضعيها فى الحله على النار بس خلى درجة الحرارة هادية لحد مايسيح التلج واللحمة تشربه كده اللحمة متفقدش العصارة بتاعتها اللى حتلاحظيه بسانها حتاخد منك وقت اطول شويه طيب واذا كنتى حتطلعى اللحمة عادى من الفريزر وحتفكيها علشان تطبخيها تعرفى ان فيه 4 طرق مش طريقة واحدة ؟؟؟الطريقة الاولى ......طلعى كيس اللحمة من الفريزر وحطيه فى طبق مثلا وافتحى بس الكيس من فوق وحطيه على الرف اللى تحت الفزيزر على طول من بليل عشان التلج يسيح على مهله ويفضل اللحم طرى بس خلى بالك الطريقة دى بتاخد وقت اكتر شوية وخصوصا فى الشتاء يعنى ممكن الصبح تلاقيه لسة مفكش قوىالطريقة التانية ....انك تطلعى كيس اللحمة فى طبق وتخليه بره فى المطبخ الطريقه التالتة .... انك تشيلى اللحمة من الكيس وتحطيها فى طبقتحت مايت الحنفية لحد ماالتلج يسيح لكن المفروم والبفتيك يفضل بكيسه تحت المياه وتشليه اول ما التلج يسيحالطريقة الرابعه ......انك تنقعى اللحمة او الفرخة او الحمام او الارنب او البطة فى طبق فيه ماء الطيور المجمدة :-
يجب صهر الثلج حتى يمكن اعاده غسلها جيدا بعد التثليج
الأسماك :-
نغسلها و ننظفها ونصفيها من الماء تماما ونلفها فى ورق ذبدة او ورق فويل وندخلها فى كيس بلاستيك ونقفلها كويس قوى ونجمدها اوممكن تقطعيه شرائح وترتبيه فى طبق بحيث يفصل بينه ورق ذبدة وبعدين نضعه فى علبه او كيس بلاستيك مده حفظ السمك تكون من شهر لكن لو انتى مجمداه وهو طازج تماما ممكن يبقى متجمد لحد 3 شهور الجمبرى :- لازم قبل ما تجمديه يكون طااازج تماما تغسليه كويس من الرمل وبعدين تصفيه من الماء وتنزعى راسه بس وبعدين ضعيه فى علبة او طبق وبرضه ياريت لو تفصلى بينه بورق زبده او فويل وتحفظيةويجب الا تزيد مده حفظة عن شهر واحد | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| |
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 4:45 am | |
| | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 4:51 am | |
| بصوا يا بنات لازم تعرفى ان فيه فرق بين فريزر التلاجة والديب فريزر المنفصل
الفريزر ده بعتبره تفريز يومى شهرى لكن الديب فريزر بعتبره تفريز شهرى سنوى ليييييييه ؟؟؟؟ قلتلكم ان الفريزر ايدك بتفتحه تقريبا كل يوم .. يا اما بتطلعى مكعبات ثلج للمياه او خبز حتطلعيه تسخنيه او مياه مثلجه يعنى اول ما باب الفريزر يتفتح بيحصل تغيير مفاجىء وسريع لدرجة حرارة الفريزر علشان كده لما قلتلكم حتى الفريزر له طريقه معينة فى الترتيب ...ازاى ؟؟؟؟
طريقه ترتيب الفريزر :-
اولا :- فاكرين لما قلنا التفريز بالتبريد والتفريز بالتجميد ؟؟؟؟
احنا هنا بقى حنستعمل التفريز بالتبريد ....ازاى ؟؟؟؟؟
بصوا يا بنات لو نفترض ان انتوا اشتريتوا اللحوم بتاعتكم كلها مرة واحده بالشهر وقررتى الاحتفاظ بيها نيه زى حبيبه ابراهيم طبعا طريقتكم صح لكن ايه الطريقه اللى أصح ؟؟؟؟؟
1- حتقسمى كل نوع لوحده من بفتيك لكباب حله لصدور فراخ سليمه او بانيه وهكذا 2- تضعى فى كل كيس مقدار الاكله الواحده او اكلتين 3- نحكم قفل الاكياس كويس سواء بالماكينة المخصوص بتاعه لحام الاكياس او بتسخين السكينة زى ما قلنا مع ملاحظة تفريغ الهواء بقدر المستطاع 4- الزقى ورقه (او استيكرز بتاع كراسات المدرسه بتاع الاولاد اللى بيكتبوا عليه اساميهم ) اكتبى عليها نوع ما بداخل الكيس 5- ضعى اول كميه من الاكياس فى ارضيه الفريزر ومتحطيش اى دور اكياس فوقهم 6- ضعى باقى الاكياس فى الرف العلوى اللى تحت الفريزر على طول وبعد نص ساعه خدى من على الرف اكياس وضعيها فى الفريزر فوق الاكياس اللى انتى حطاها وهكذا .....
طبعا كده عرفتوا ان الحركة دى حتخلى البرودة تكسى كيس اللحمة من جميع الجهات قبل ما تضعى صف تانى فوقه وكده كده الصف التانى اللى انتى حتحطيه مش حيكون سخن ...حيكون بارد من التبريد اللى اخده على الرف ....
اتمنى انكم تكونوا فاهمين قصدى ويكون الموضوع سهل وخدى بالك الاكياس اللى فى التبريد حتكون زى الفل علشان مفيش واحده تسئل وتقولى (كده اللحمة مش حتبوظ ؟)
ثانيا :- لما تيجى ترتبى الفريزر متحطيش مثلا جوه اكياس اللحمة المفرومة كلها وبعدها اكياس البفتيك وجنبها فوق بعض اكياس الفراخ لألألألألألألألأ
ضعى اكياس الاسبوع المختلفه فوق بعض والصف اللى جنبه برضه ضعى اكياس الاسبوع فوق بعض
مثاااااااال :- انتى حتاكلى يوم السبت صينيه لحمه وحتاكلى يوم الاحد فراخ مشويه وحتاكلى يوم الاتنين قطع لحمة بالكارى او بالصوص او للفته وحتاكلى يوم الثلاثاء جمبرى
يبقى ترصصى الاكياس فوق بعض زى ما حتاكليهم بالترتيب عارفين برضه ليه ؟؟؟ (ما انا قلتلكم عيزاكم تفهموا التفريز مش تحفظوه او تنقلوه وخلاص )
علشان لما تفتحى باب الفريزر تبقى كل الاصناف قدامك متفضليش تشيلى من قدام علشان توصلى للاكياس اللى ورا ... عايزاكى تفتحى الفريزر تاخدى من قدامك بأسرع وقت وفى اقل وقت وكده اقدر اقولك ان مده التفريز اللى احنا محددنها ممكن تطول معاكى اكتر وده افضل لان فيه ايام اكيد بناكل فيها من بره او بنعمل كشرى او عدس بدون استخدام اللحوم
اتمنى اتمنى انى اكون بقدر اوصلكم المعلومة وبتفهموها بسهوله وعلى فكرة قليل من التدبر كثير فى توفير الوقت والمجهود | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 4:58 am | |
| 8تفريز الفاكههطرق تجميد الفاكهه الطازجة هناك عدة طرق : 1* الحفظ فى سكر بودرة ... تناسب هذه الطريقه الفاكهه اللينة الكثيرة العصارة كالفراوله
ويستعمل فيها من 2 – 3 معالق كبيرة سكر لكل 1/2 كيلو فاكهه معده ..ازاى ؟؟
توضع الفاكهه فى اناء مسطح كبير وترش بطبقه من السكر ثم ترص بالراحه خالص فى علبه وتغطى جيدا وتجمد
2* الحفظ فى محلول سكرى ... وهو يناسب الفاكهه المتوسطة الليونة كالمشمش والخوخ والتفاح و الكمثرى ويمكن استعمالها بعد اذابه الثلج كنوع من الكمبوت وممكن حشو التارت والتورتة ويعمل شراب سكرى خفيف او متوسط ويفضل الخفيف
الشراب الخفيف ( 400ج سكر لكل 2 كوب ماء )حوالى كوبايتين سكر الشراب المتوسط ( 600ج سكر لكل 2 كوب ماء ) حوالى 3 كوبايات سكر
يذاب السكر فى الماء على نار هادئة مع التقليب لمدة من 2 – 3 دقائق ..ويبرد قبل الاستعمال
3* الحفظ فى الماء .طب ليه فى الماء ؟؟؟ دة علشان اللى بيعملوا ريجيم وعايزين يجمدوا فاكهه وممكن للمرضى اللى عندهم سكر بتجهزى الفاكهه عادى وترصصيها فى العلبة مثلا وتغطى الفاكهه بماء بارد وعليه عصير ليمون
4* الحفظ بيورية... دى بتنفع للفاكهه المستويه قوى وتكاد تكون مهريه اغسليها على مهلك وبعدين اهرسيها لو كانت مثلا زى المشمش او الفراولة او العنب لكن لو تفاح مثلا وحيتعبك فى الهرس يبقى سويه على النار فى شويه ماء علشان يطرى اكتر وبعدين اهرسيه بميته بالشوكه او بأله الهرس وبعدين ضعى السكر
مثلا 100 ج سكر لكل 1/2 كيلو فاكهه وعصير ليمونة وبعدين ضعيها فى العلبة وزى ما اتفقنا حاولى تخرجى الهواء بأنك تخبطى العلبه على الترابيزة كذا مرة وتروحى مغطياها على طول
5* تحفظ كعصير.... دى بتنفع مع الفاكهه اللى فيها عصير كتير زى البرتقال والليمون والجريب فروت والفراولة بتغسلى الفاكهه وتعصريها بس وانتى بتعصريها متوصليش قوى للقشرة علشان العصير ميمررش وبعدين نضيف السكر للعصير وعصير ليمونة لكل 1/2 كيلو عصير علشان يفضل لونه طبيعى تفريز التفاح والكمثرى
لازم تكون الثمرة مستويه وسليمة 1- نقشر الفاكهه وننزع البزور ونقطعها شرايح او مكعبات (زى ما انتى عاوزه)2- نضع عليها ماء وعصير ليمون علشان متسودش 3- وبعدين اسلقيها لمدة دقيقتين فى ماء فقط او فى شراب سكرى خفيف او متوسط مع عصير ليمونة 4- اتركيها تبرد تماما وبعدين ضعيها فى العلبه مع الشراب بتاعها 5- وبعدين غطيها وجمديها واحفظيها فى الفريزرمن 9 شهور لسنه كاملهتفريز المشمش والخوخ 1- نغسل الفاكهه ونشيل النواه اللى جوه2- ضعيها فى طبق وضعى عليها شراب سكرى متوسط او تعصرى عليها ليمون وترشى عليها سكر 3- اتركيها تبرد خااالص وبعدين غطيها وجمديها واحفظيها فى الفريزرمن 9 شهور لسنه كاملهتفريز البرتقال واليوسفى والجريب فروت يعنى الموالح 1- اختارى من البرتقال مثلا البرتقال بصره (علشان بزره قليل ) ويكون مستوى مش اخضر 2- قشريه وانزعى الطبقه البيضاء اللى بتكون بين الفصوص والقشرة 3- فصصى الفصوص وهى سليمة زى ما هى ورصيها فى العلبه 4- صبى عليها الشراب الخفيف او المتوسط بارد5- غطيه ودخليه يجمد وتبقى تجملى بيه الحلويات او تحطيه فى الفروت سلادتفريز الفراوله 1- اختاريها تكون جامده او ماسكة نفسها وسليمه وبعدين شيلى الكاس الاخضر بتاعها واغسليها2- اذا كانت فيه شوية فراوله مثلا حجمها كبير قطعيها شرايح 3- ضعى الفراولة فى العلبة وصبى عليها الشراب الخفيف وتقفليها كويس وتحفظيها اما اذا كنتى عايزة تحفظيها للريجيم مثلا او تحفظيها من غير سكر بعد ماتضعيها فى العلبة غطيها بماء وتضيفيله عصير ليمون برضه 4- اقفلى العلبة كويس وجمديها تفريز العنب 1- يفضل تفريز العنب البناتى 2- اختاري العنب تكون حباته جامده وسليمه واغسليه3- ضعى العنب فى العلبة وصبى عليه الشراب الخفيف وتقفليها كويس وتحفظيها اما اذا كنتى عايزة تحفظيه من غير سكر بعد ماتضعيه فى العلبة غطيه بماء وتضيفيله عصير ليمون برضه اقفلى العلبة كويس وجمديهابالنسبة لحفظ الفراوله والعنب (عصير)لو عايزة تحفظيهم عصير بعد ماتغسليهم اضربيهم عادى كعصير بس يا اما تضعى عليهم سكر بسيط يا اما تعصرى عليها ليمون | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| |
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 5:02 am | |
| تجميد الخرشوف
نشيل اوراقه الخارجية وننضفه من جوه ونشيل قلبها اللى على هيئة شعيرات صغيرة رفيعه لحد ما الخرشوفه تبقى عامله زى الطبق وبعدين تضعيه فى ماء بارد وعصير ليمون قبل ما تسلقيه وعند السلق نضعه فى ماء مغلى مضاف له عصير ليمونة ( علشان يفضل لونه ابيض) وبعدين نكمل زى باقى الخضر
تجميد القرنبيط بالسكينة نفصل الوردات وبعدين تغسليها بالراحه علشان متفرطش معاكى قبل ما تسلقيه وعند السلق نضعه فى ماء مغلى مضاف له عصير ليمونة ( علشان يفضل لونه ابيض) وبعدين نكمل زى باقى الخضر
تجميد القلقاس
نقشر القلقاس ونغسله وننشفه ونقطعه مكعبات ونسلقه عند السلق نضعه فى ماء مغلى مضاف له عصير ليمونة ( علشان يفضل لونه ابيض) وبعدين نكمل زى باقى الخضر
تجميد الملوخيه الخضراء النيه 1- نقطف الورق ونغسله كويس بالماء كذا مره 2- نتركها تنشف وبعدين نخرطها 3- نغلى الماء ( كوب ماء لكل كيلو ملوخيه مخرطه ) 4- نضع الملوخيه فى الماء ونقلبها كويس (علشان التقليب ده هو اللى حيخلى لونها اخضر زى ما هو لانه معروف ان تقليب الملوخيه فى الماء المغلى بيتلف الانزيمات اللى موجودة فى الورقه وتكتسب اللون الاخضر المزهزه ) لمده دقيقه واحده 5- اطفى النار واتركيها فى الماء المغلى زى ماهى لحد ماتبرد خاااالص هى والماء بتاعها حتلاحظى انها تخنت عندك وبقيت غليظة شويه 6- نضعها فى اكياس ونخرج الهواء بنفس الطريقه اللى قلناها (اظن عارفينها كلكم ما شاءالله شيفات كبار ) ونقفل الاكياس كويس 7- نضعها فى الفريزر للتجميد ومده الحفظ لحد 5 او 6 شهور
تجميد الملوخيه المطهيه بعد ما تعملى الملوخيه عادى وتستوى او بعد ما تاكلوا بالهنا والشفا تتركى الملوخيه تبرد تماما ضعيها فى الكيس او العلبه اللى حتحفظيها فيها وتغطيها كويس وتضعيها فى الفريزر لمده لا تذيد عن 10 ايام ولما تيجى تطلعيها من الفريزر علشان تاكلوها ضعيها فى حله وهى مجمده زى ما هى بس على نار هاديه لحد ماتفك كلها من التلج وانتى بتقلبى ومتغطيش الحله خالص خليها مكشوفه بدون غطاء ومتخليهاش تغلى خالص وهى مجمدة
تجميد الباميه 1- اغسليها كويس وصفيها من الماء 2- قمعيها يعنى شيلى الكاس اللى فوق وبعدين ضعيها فى المصفاه وغطسيها فى الماء المغلى بحيث تكون كلها داخل الماء لمده دقيقتين 3- شيلى المصفاه من الماء وضعيها تحت الحنفيه فى لحظتها لحد ما تبرد وصفيها كويس 4- ضعيها فى الاكياس مع اخراج الهواء وتكملى بنفس الطريقه بتاعه الخضر
طيب ليه بيفضل ان نسلق الخضار قبل تفريزه ؟؟؟؟
طبعا احنا ممكن نجهز الخضار ونقسمه فى الاكياس وعلى الفريزر على طول لكن علميا ان الخضار بيفضل سلقه قبل تفريزه ليه ؟؟؟؟(ما احنا قلنا نفهم مش نحفظ ....صح يا حبيبة ابراهيم ؟؟) 1- لازم نضع الخضار فى ماء مغلى قبل التفريز حتى ولو كانت مده السلق دى صغيرة لا تزيد عن دقيقة واحدة او دقيقتين .....لية؟؟؟؟؟؟؟
بالراحه كده وواحدة واحدة.... الخضار بيكون فيه انزيمات فى نسيح النبته نفسها الانزيمات دى وظيفتها انها بتغير شكل وطعم الخضار لما يتجمد بيتغير شكله ( يعنى تحسى ان الخضار زى مايكون شايخ او لونه مفتح او تلاقى جزء منها مبيشربش من الصلصه المستوى فيها )
فلما نيجى نغليه المياه المغليه دى بتخلى الانزيمات دى تتلف يعنى بتقلل من وظيفتها يعنى تخلى الخضار يفضل طعمه ولونه حلو
2- لان سلق الخضار قبل التفريز بيقلل وقت الطهى
واحدة حتسئلنى وتقولى امال الانزيمات دى لزمتها ايه ؟؟؟؟ الانزيمات دى بتفيد النبات قوى وهو على الشجرة وهو فى المزرعه لكن مبتفيدوش وهو متجمد بسله - بازلاء قلقاسفاصوليا خضراءكوسةبامية سبانخملوخيهقرنبيط - زهره
| |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 5:05 am | |
| | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 5:07 am | |
| بالنسبة لتفريز الخضره اللى هى الشبت والبقدونس والكسبرة انا بصراحه مبحطهمش فى الفريزر خالص ولا عادى ولا فى خلطة المحشى يعنى لو انا عايزة احتفظ بيهم فى التلاجة عادى لاطول وقت يا اما 1- بغسله وامسكه فى ايدى انطره جامد جامد من المياه وبعدين احطه يا اما فى فوطة صغيرة او جرنال والفه واضعه تحت الفريزر 2- او اخرطه بالسكينة من غير ما اغسله واضعه فى كيس نايلون واقفله واضعه فى التلاجة 3- او احتفظ بيه فى علب التابروير فى التلاجه
وبالنسبة للمحشى بصراحه والدتى بتحشى الورق عنب والكرنب وتضعه فى علبه بلاستيك او ترصصه فى اطباق فويل وبعدين كيس نايلون وتحتفظ بيه فى الفريزر لكن انا بصراحه مبحبوش متفرز سبحان الله مبستطعموش زى الطازج لكن لو حفرزه 1- لو حعمل الخلطة واضعها فى الفريزر ولما اطلعها علشان احشى المحشى بضع عليها زياده خضرة طازة واخلطهم ......يعنى لما بفرز اى حاجة داخلها خضره لازم لما اجى استخدمها اخرط عليها بالسكينة تانى خضره طازجة
وبالنسبة لسؤال الملوخيه ممكن تفرزيها بدون ماء ولا شوربه فى كيس يعنى الطريقتين كويسين بس اللى بكون مدوباها بتريحنى اكتر وانا بفكها
وبالنسبة لسؤال النعناع انا بصراحه مش بضعه فى الفريزر 1- يا اما بنشفه واضعه فى علبه او برطمان علشان استخدمه مثلا فى الشاى 2- يا اما بقطف الورق لوحدة واحتفظ به فى علب التابروير لو نسيت سؤال معلش فكرونى بيه
| |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| |
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 5:11 am | |
| | |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 5:13 am | |
| | |
|
| |
ســما المراقبات
___ الأوسمة ___
عدد المشاركات : 1356 نقاط : 1961 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 الموقع : رفحاء الحبيبة العمل : فيزياء تمام الحمد لله
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 7:50 am | |
| يعطيك العافية و القوة على نقل هذه الدورة المفيدة جدا ً و المرتبطة بحياتنا المطبخية مشكوووورة يالغالية
| |
|
| |
املي كبير عضو مميز
عدد المشاركات : 294 نقاط : 370 تاريخ التسجيل : 25/10/2009 الموقع : الكـويت الحبيبة
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يونيو 29, 2010 9:33 pm | |
| الله يعطيك العافية خيتوو سمااا والف شكر على التثبيت
| |
|
| |
منال الفوزان عضو فعال
عدد المشاركات : 105 نقاط : 137 تاريخ التسجيل : 03/03/2010
| موضوع: رد: دورة التفريز من الالف للياء الثلاثاء يوليو 13, 2010 7:06 pm | |
| | |
|
| |
| دورة التفريز من الالف للياء | |
|