رفحاويات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 حلوى الملبن بانواعه

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عيون علياء
عضو فضى
عضو فضى
عيون علياء


عدد المشاركات : 462
نقاط : 499
تاريخ التسجيل : 23/03/2010

حلوى الملبن بانواعه Empty
مُساهمةموضوع: حلوى الملبن بانواعه   حلوى الملبن بانواعه Emptyالأربعاء مارس 24, 2010 1:27 pm

اقدم لكم أنواع الملبن يارب تحوز اعجابكم


1- الملبن


حلوى الملبن بانواعه A100



1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر


الطريقة


نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مناسرات ممكن نضيفها اثناء الصب
حلوى الملبن بانواعه A220



جلاتين ملون







حلوى الملبن بانواعه A101حلوى الملبن بانواعه A104حلوى الملبن بانواعه A102
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر





الطريقة





نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر





و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش ************************************************ الدومية الحمراء بالبندق






/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
لون أحمر
الطريقة




نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر
المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مناسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
نتركها تبر د و تقطع


هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر


حلوى الملبن بانواعه A220



فخفاخينا


هي حلوي شكلها مشل السويسرول الطبقة ا لخارجية قمر الدين و داخلها جوز هند و مجسرات و اوقات يكون جوش هند مع جلا تين ملون



1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
200 جوز هند
100جم فسدق
50 ججم سيرب تقيلمقود (2كوب سكر +كوب ماء مع ليمونة بعد الغليا
5 جم فانليا
ورقة قمر الدين


الطريقة
1- نضع السيرب الثقيل مع الفسدق و نقلبهم
2- نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف جوز الهند علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لما يتخن معانا نضيف فانليا
3- ندهن الرخامة زيت خفيف ثم نفرد علية هذا الخليط بالنشابة مدهونة زيت و بععدين نشيلة و نضع هذا الخليط بعد الفرد علي ورقة قمر الدين و بعدين نضع علي الجوز هند شريط من خليط الفسدق و لفة زي السويسرول و يترك يبرد ويقطع بسكين منشاري
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا


شكلة زي دا بس الطبقة الخارجية بتكون قمر الدين و جوا بيكون الجوز هند و الفسدق


حلوى الملبن بانواعه A715


للامانة منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ســما
المراقبات
المراقبات
ســما


___ الأوسمة ___
حلوى الملبن بانواعه Ououus10
حلوى الملبن بانواعه Uoouo_10
عدد المشاركات : 1356
نقاط : 1961
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
الموقع الموقع : رفحاء الحبيبة
العمل العمل : فيزياء
المزاج تمام الحمد لله

حلوى الملبن بانواعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: حلوى الملبن بانواعه   حلوى الملبن بانواعه Emptyالأربعاء مارس 24, 2010 9:34 pm

حلوى الملبن بانواعه 1368432503285236906
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنت شيوخ
عضو نشيط
عضو نشيط
بنت شيوخ


عدد المشاركات : 98
نقاط : 142
تاريخ التسجيل : 25/03/2010

حلوى الملبن بانواعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: حلوى الملبن بانواعه   حلوى الملبن بانواعه Emptyالجمعة مارس 26, 2010 6:12 pm


يسلموو اخير عرفت طريقتة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الفراولة
عضو نشيط
عضو نشيط
الفراولة


عدد المشاركات : 87
نقاط : 95
تاريخ التسجيل : 25/03/2010

حلوى الملبن بانواعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: حلوى الملبن بانواعه   حلوى الملبن بانواعه Emptyالأربعاء مارس 31, 2010 3:13 pm

رووعة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حلوى الملبن بانواعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حلوى رينبو
» حلوى الشباكية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
رفحاويات :: منتدي الطبخ :: ●۩۝۩● قسم الحلويات●۩۝۩●-
انتقل الى: